
نام شما : |
ایمیل شما : |
نام دوست شما: |
ایمیل دوست شما: |
خشایار الوند گفت: اگر «قهوه تلخ» از تلویزیون پخش میشد، شاید تغییراتی میدادیم؛ برای مثال بعضی از صحنهها را خلوتتر مینوشتیم و سكانسهای پرجمعیت را نمینوشتیم
برخی فروش كم فیلمهای روی پرده را به قهوهی تلخ ربط داده و میگویند كه «قهوهی تلخ» فروش سینما را پایین آورده است كه اگر این اتفاق افتاده باشد من خوشحال نیستم.
خشایار الوند در گفتوگو با ایسنا، دربارهی لزوم تدوین شدن ممیزیها، خاطرنشان كرد: در هیچ كجا ممیزی قوانین و ضوابط خاصی ندارد اما نه به این معنی كه سلیقهیی باشد. اگر این قوانین موجود باشد و ما آنها را بخوانیم، طبعا چیزی نمینویسیم كه برایمان اصلاحیه بیاید.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: همزمان با استقبال مخاطب ممیزیها هم حساستر میشود؛ هر چه استقبال بیشتر میشود یعنی بیننده بیشتر است و ما باید بیشتر رعایت كنیم.
الوند از مهران مدیری به عنوان فردی حرفهیی و یك ناظر كیفی یاد و عنوان كرد: قبل از اینكه كار برای ممیزی برود، آقای مدیری هر آنچه را كه فكر میكند ممكن است مشكلساز باشد، پیدا میكند.
او سپس به بیان این مطلب پرداخت كه «قهوه تلخ» از نظر پرداخت شاخصترین كار مهران مدیری است و در واقع كاری است كه در پس آن فكر، حوصله و هزینه قرار دارد.
الوند با اشاره به اینكه عدهای «قهوهی تلخ» را شبیه «شبهای برره» میدانند، عنوان كرد: «قهوهی تلخ» از نظر لحن با سایر كارهای آقای مدیری تفاوت دارد و اگر به طور ناخودآگاه شباهتی وجود داشته باشد، مهم نیست چون آنها هم كارهای خودمان هستند.
وی افزود: «قهوهی تلخ» از نظر اجرا پختهترین كار مهران مدیری است؛ اما ممكن است از نظر مضمون و محتوا به كارهای قبلیمان شباهت داشته باشد.
خشایار الوند با بیان اینكه اگر از ابتدا هم میدانستند كه «قهوهی تلخ» برای شبكه نمایش خانگی تولید میشود نه تلویزیون، فیلمنامه را به همان شكل مینوشتند و با اكنون تفاوتی نمیكرد، گفت: ما یك داستان داشتیم كه میخواستیم آن را تعریف كنیم؛ همهی عوامل نیز حرفهیی و كاربلد بودند؛ شاید تفاوتش در این بود كه اگر «قهوه تلخ» به روی آنتن تلویزیون میرفت، مجبور میشدیم سرعت كار را بالا ببریم.
وی افزود: اگر «قهوه تلخ» از تلویزیون پخش میشد، شاید تغییراتی میدادیم؛ برای مثال بعضی از صحنهها را خلوتتر مینوشتیم و سكانسهای پرجمعیت و پر سیاهی لشكر را نمینوشتیم.
الوند ادامه داد: شیوهی نگارش و مضمون برای ما زیاد تفاوتی نمیكرد چون تصمیم بر این نبود كه از خط قرمزها عبور كنیم و یا برای اینكه كنایهای بزنیم تامل كنیم؛ شاید در تلویزیون نوع گریم و پوشش در ممیزی قرار میگرفت ولی از لحاظ محتوایی و مضمونی تفاوتی در ممیزی ارشاد و صدا و سیما دیده نمیشود.
نویسندهی «قهوهی تلخ» در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینكه آیا قوت این كار به اندازهی كارهای قبلی مهران مدیری هست یا نه؟ اظهار كرد: آنچه كه برایمان مسلم است این است كه آقای مدیری در این كار بیشتر از همهی كارهایش تلاش میكند، وقت و حوصله میگذارد و دقت میكند تا كار به بهترین نحوه وارد بازار شود.
وی ادامه داد: حال برای بیان اینكه ببینیم كار ضعیف یا قوی است باید یك عده كارشناس كارهای قبلی مهران مدیری را دوباره ببینند و بعد قیاس كنند، اما آنچه كه من در اطراف میبینم یا فیدبكهایی كه از مردم میگیرم، نشان میدهد كه این كار بهترین كار آقای مدیری است و اگر از مخاطبان اعلام رضایت بگیرند 90 درصدشان راضی هستند.
خشایار الوند در مورد آیندهی شبكه نمایش خانگی نیز عنوان كرد: توقع ما از یك رسانه باید در حد مقدورات آن رسانه باشد؛ قبل از اینكه «قهوه تلخ» و «قلب یخی» از طریق شبكه نمایش خانگی عرضه شوند، كارهایی كه در سایر رسانهها دیده شده بودند، به صورت لوح فشرده در اختیار افراد قرار میگرفت و در واقع كارهایی بودند كه برای شبكه نمایش خانگی ساخته نمیشد.
وی در ادامه گفت: با استقبال از «قهوه تلخ» خیلیها به این فكر افتادند كه بر روی این شبكه كار كنند؛ اما به نظر من اول باید شبكه را بشناسند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینكه آیا به رقابت با سریالهای طنز تلویزیون اندیشیده است، اظهار كرد: ما در یك عرصه نیستیم كه بخواهیم رقابت كنیم؛ آنها پخش تلویزیونی هر شبی و ما هر هفته روی سیدی داریم. مخاطب اگر هر دو را دوست داشته باشد میتواند هر دو را ببیند و رقابت آنچنانی هم وجود ندارد؛ همچنین من اصلا به رقابت فكر نكردهام.
الوند معتقد است: برخی فروش كم فیلمهای روی پرده را به قهوهی تلخ ربط داده و میگویند كه «قهوهی تلخ» فروش سینما را پایین آورده است كه اگر این اتفاق افتاده باشد من خوشحال نیستم؛ به نظر من اگر فیلم خوب باشد مخاطب خودش را پیدا میكند.
نظرات شما عزیزان: